gergana81.com

"Гергана-81"

15 години -

11.90 лв./м2

6 мм AC3 с включени:

монтаж и подложка 2мм

 
ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ КОЛЕКЦИИ
Kronotex
Kronoswiss
ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ
Същност
Предимства
Класове
Монтаж
Други продукти
Естествен паркет
Ламперия
Первази и Лайсни
Най-посещавано
Начало arrow Первази и Лайсни
Первази и Лайсни Печат Е-мейл

ПЕРВАЗИ

Принципът на монтиране на ламинирания паркет изисква да се оставя по 1 см разстояние от стените и другите подови настилки. Това се налага поради факта, че ламинираният паркет е 90% дървесина, която се разширява според влагата в помещението. Фугата, която се оставя се скрива от первази.

 


 

Первазите най-често са дървени, MDF и PVC. Фирмата ни предлага PVC первази на германската фирма DOLLKEN. Те са издръжливи на влага и насекоми, за разлика от дървените. Предимството им пред MDF первазите е тяхната еластичност, способна да обере всички кривини на стената (а те най-често са такива при старото строителство). Възможно е да се поставят дори на овални стени. Друго тяхно предимство е възможността да се скрият кабели за телефон и телевизия зад самия перваз в специален канал.

 

 


 

 

PVC первазите са на достъпни цени и предлагат цветово разнообразие, съответстващо на цвета на ламинирания паркет. Към первазите се предлагат вътрешни и външни ъгли, както и комплект лява и дясна тапа в съответния цвят на перваза. Те се монтират лесно и удобно, като винаги могат да бъдат демонтирани и използвани отново. При този тип первази се използва т.н. “скрит монтаж”: върху стената през около 30-40 см (в зависимост от кривината й) се закрепят чрез видия клипси. Върху тях с гумен чук се начукват самите первази.

Дължината на една пръчка перваз е 2.5 лин.м.

 


 

Други первази, които предлагаме са на полската фирма MIDAS :

ASPRO первази

PREXA и SALAG первази

Предимство на PREXA и SALAG первазите е поставянето на кабели, без да се налага демонтаж на первазите.

 


 

ЛАЙСНИ


Принципът на монтиране на ламинирания паркет изисква да се оставя по 1 см разстояние от стените и другите подови настилки. Това се налага поради факта, че ламинираният паркет е 90% дървесина, която се разширява според влагата в помещението. Фугата, която се оставя се скрива от первази.

Лайсните също като первазите дават завършен вид на покритото с ламиниран паркет или друга настилка помещение. Те биват:


• преходни лайсни, т.е. при прехода с друга настилка• завършващи лайсни, на прага на вратата или ръб на стъпало• Лайсни за еднакво ниво на различните подови настилки• лайсни за различни нива – г-образни


Лайсните, които предлагаме са на германския производител PRINZ и са алуминиеви в следните цветове:


• злато, сребро и бронз• дървесни цветове (алуминий или пластмаса, покрити с PVC фолио)


Заповядайте в магазина ни, за да разгледате многообразието в моделите на лайсните, които предлагаме. Монтажа на предлаганите от нас лайсни може да бъде с открит винт, със скрит дюбел и винт, самозалепващи се (чрез силиконова лента) и чрез залепване със силикон.

 
© 2020 Гергана- 81 ООД гр.Варна, продажба и монтаж на ламиниран паркет

 

гр. Варна
ул. Царевец 38
/срещу бившия ЕЛЕКТРОН/
зад Обединена Ветеринарна Клиника
тел. 052/304 134

 
марка Kronotex
марка Kronoswiss
Вход потребители
Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!
Кой е онлайн

Изработка на динамичен уеб сайт