gergana81.com

"Гергана-81"

15 години -

11.90 лв./м2

6 мм AC3 с включени:

монтаж и подложка 2мм

 
ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ КОЛЕКЦИИ
Kronotex
Kronoswiss
ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ
Същност
Предимства
Класове
Монтаж
Други продукти
Естествен паркет
Ламперия
Первази и Лайсни
Най-посещавано
Начало arrow Монтаж
Монтаж Печат Е-мейл

 

Монтаж и изисквания

Ламинираният паркет може да се поставя върху всякаква твърда, но равна повърхност (стар паркет, ламиниран паркет, дюшеме, теракот, гранитогрес, балатум и тънък мокет). Подът трябва да е равен с максимум отклонения 2мм или 3мм, които изолацията поема. В противен случeй, ламинираният паркет ще пружинира, когато се върви по него. Малката дебелина позволява полагане и върху друг вид подова настилка. Той не се цикли и не се лакира.

 


 

Преди да се постави ламинираният паркет, той не трябва да се съхранява във влажни помещения - това ще доведе до деформирането му. Не се съхранява и във вертикално положение- опрян на стена.

 

 

 

 


 

В зависимост от начина на монтаж ламинираните паркети се делят на две групи. Единият вид се поставя с използване на лепило, а другият се сглобява (CLICK система). Този вид се поставя по-бързо и без колани за пристягане, но за него е важно подът да е равен. Предимството му е възможността за демонтаж и монтаж в друга стая или просто подменяне на наранена дъска. На пазара вече почти не се предлага ламиниран паркет на лепене.

 


 

Монтажът на ламинирания паркет става за изключително кратко време – 20м2 само за няколко часа, като може да се експлоатира веднага. Нарежда се върху подложка - порест найлон, фибран, дървесна изолация.

 

 


 

За качественото поставяне на ламинираният паркет се изискват и необходимите инструменти и консумативи – зеге за рязане;ограничителни трупчета (с дебелина 1-2 см); цветни силикони за запълване на евентуални фуги.

 

 


 

Ламинираният паркет се поставя на принципа на т.н. плаващ под. Не се лепи за пода и не се фиксира към стените- оставя се по 1 см разстояние между плаващия под и стените. Тъй като дървото е абсорбиращ материал и поема влага, то той се нагажда към влажността на помещението, в което е поставен и се разширява. Тази промяна се поема от разстоянието, което е оставено между него и стените.

 

 


 

Ламинираният паркет се поставя след теракота и гранитогрес, за да не бъде повреден от грубата работа при полагането им. Трябва да е приключена работата и при тапетите, боядисването и вратите, за да могат да се поставят первазите.
  • даваме 1 година гаранция на монтажа
  • Монтаж върху крив и влажен под се извършва след подписване на протокол.
  • При направена замазка се изчаква пълното изсъхване, за да не се раздуе и повреди ламинирания паркет.
  • При помещения с дължина по-голяма от 10 лин.м. или 45 м2 ламинираният паркет се разделя с преходна лайсна, тъй- като технологичната фуга не е достатъчна да се разшири ламинираният паркет според влажността
  • Помещенията , в които ще се поставя ламинирания паркет, трябва да са празни и да бъдат почистени от всякакви строителни материали и пометени.

►На крачетата на столове, маси и канапета е препоръчително да бъдат поставени „филцови подложки"

 

 

 
© 2020 Гергана- 81 ООД гр.Варна, продажба и монтаж на ламиниран паркет

 

гр. Варна
ул. Царевец 38
/срещу бившия ЕЛЕКТРОН/
зад Обединена Ветеринарна Клиника
тел. 052/304 134

 
марка Kronotex
марка Kronoswiss
Вход потребители
Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!
Кой е онлайн

Изработка на динамичен уеб сайт